3x de lekkerste zomer cocktails

Blog

Classic Mojito

De klassieke Mojito wordt geserveerd in een longdrinkglas. Knijp een kwart limoen uit in het glas. Doe er daarna een paar munt blaadjes in, samen met 2 limoenpartjes en 2 scheppen rietsuiker. Vul het glas met ijs (liefst crushed ijs en anders blokjes). Schenk er naar smaak witte rum (Bacardi) in en vul aan met bruiswater. Roer alles door elkaar. Garneer met het topje van een takje munt, een rietje, stampertje en een parapluutje. Proost!

Wil je deze cocktail alcoholvrij maken? Vervang dan de rum en het bruiswater door gingerale.

Zomerse Sangria

Sangria kent vele varianten. De basis wordt natuurlijk gevormd door wijn! Sangria van rode wijn is veelal bekend, maar met witte wijn is hij ook erg lekker. Voeg vervolgens vruchtensap en/of bruiswater toe naar smaak. Het gesneden fruit kan natuurlijk ook niet missen. Alles in een kan, goed roeren en dan… Genieten!

Liever geen alcohol? Vervang de wijn, door alcoholvrije wijn.  

Feestelijke Mimosa

Last but not least de feestelijke Mimosa! Zet hiervoor de champagne glazen klaar. Vul de glazen voor 1/3 deel met versgeperst sinaasappelsap en vul aan met een mousserende wijn, zoals Champagne, Cava of Prosecco. Garneer met een partje sinaasappel.

Ga je voor een feestelijke Mimosa, maar dan zonder alcohol? Voeg dan een alcoholvrije bubbel toe.

Ook cocktails of andere verrassende drankjes op jouw event? Laat het me weten!

Van Diepen Feesten, jouw event verrassend compleet!

Neem contact op voor de mogelijkheden!